Covid 19 salgını nedeni ile yalnızca 2020-2021 Akademik yılı için geçerli olacak Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sistemine (ÖYBSS) başvuru ve diğer bilgiler aşağıda soru cevap şeklinde açıklanmıştır.

1. ÖYBSS’nin amacı nedir?
Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sisteminin amacı, lise diploma notu, lise diploma notu ortalaması veya Uluslararası sınav sonuçları (GCE, SAT, ACT vs.) dikkate alınarak akademik programlara öğrenci kabulü ve kabul edilen öğrencilere not ortalamalarına bağlı olarak eğitim bursu hakkı verilmesidir.

2. Kimler ÖYBSS 2020’ye başvurabilir?
Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sistemine, KKTC veya KKTC/TC çift uyruklu lise mezunu öğrenciler başvurabilirler. Lise öğrenimini kesintisiz olarak KKTC’de örgün eğitim veren bir eğitim kurumunda tamamlayan TC vatandaşı öğrenciler ve diğer uyruklu öğrenciler de sisteme başvuru yapabilirler.

3. ÖYBSS başvurusu ücreti nedir?
Başvuru ücreti yoktur.

4. ÖYBSS Başvurusu nasıl yapılır?

https://www.akun.edu.tr/tr-tr/online-training-application web sitesine giriniz. Kişisel Bilgiler, Adres Bilgisi vb. alanları doldurunuz. Program Seçiminizi yaptıktan sonra formu en altta “Gönder” butonu ile bize ulaştırınız.

5. ÖYBSS Başvurusu tamamlandıktan sonra ne olacak?
Lise genel not ortalamasına göre yapılan başvurunun ardından sisteme girmiş olduğunuz telefon numaranıza bilgilendirme SMS’i, e-posta adresinize ise ayrıntılı değerlendirme sonuçları gönderilecektir. Uluslararası sınav sonuçları (GCE, SAT, ACT vs.) ile başvuru yapan adaylara ise AKÜN Uluslararası Ofis tarafından e-posta ile gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

6. Değerlendirme sonuçlarıma göre, AKÜN’de eğitimime devam etme kararı alınması durumunda ne yapılmadır?
Ön kayıt yapılmalıdır. Eğitim programları kontenjanlar ile sınırlı olduğundan, ön kayıtların en erken zamanda tamamlanması gerekmektedir.